Glas voor Automotive

Glas voor Automotive

Aan glas dat wordt toegepast in voertuigen worden bijzondere eisen gesteld als het gaat om veiligheid. Zo moet dit glas bij breuk zeer fijn versplinteren zodat er nog minder kans op letsel is dan bij gewoon gehard glas. Om dit te mogen produceren is een speciale hardingsoven nodige en worden er hoge eisen gesteld aan de procesbeheersing.

Steinfort brengt je verder
Kwalitatief veilig glas

Steinfort brengt je verder

Steinfort beschikt over de juiste machines en goedkeuringen om glas te mogen leveren voor toepassing in voertuigen, de zogenaamde R43 norm. Hiermee werden tijdens de Corona pandemie vrijwel alle bussen in Nederland voorzien van ontspiegelde kuchschermen. Maar ook gebroken zijruiten in bussen worden snel vervangen en busdeuren zijn voorzien van glas uit Franeker.

Maatwerk, Snelheid, Expertise

Soepel aansluiten bij uw vraag

Met de grote flexibiliteit in ons hele productieproces zijn we gespecialiseerd in maatwerk en kleine aantallen. Met korte levertijden. Dat maakt ons de perfecte leverancier voor specialistische carrosseriebedrijven en voor de vervangingsmarkt. Met een digitale printer, verschillende slijpmachines en een flexibele hardingsoven kunnen we vrijwel ieder model ruit produceren.

glas voor bussen

Automotive in het kort

Samen beter

Ook voor specials

In september en oktober 2020 zijn ruim 4000 bussen in de openbaar vervoer voorzien van ontspiegelde kuchschermen. Ieder model bus met zijn eigen specificaties. Dit kenmerkt de flexibiliteit van Steinfort. We hebben ook goedkeuringen voor het samenstellen van isolatieruiten. Steeds belangrijker met de opkomst van elektrische voertuigen. 

Zij gingen je voor

Projectvoorbeelden

De voordelen van Steinfort Glas

  • Steinfort grote flexibiliteit in hele proces (ook drukken en harden)
  • Maatwerk en enkele stuks
  • Juiste partij voor kleine aantallen en aftermarket/service
  • Ook goedkeuring voor isolatieruiten
  • Veel ervaring met anti reflectie, o.a. grootste leverancier schermen in bussen OV in de corona periode. Binnen 2 maanden circa 4000 bussen voorzien van maatwerk schermen

Contact