Steinfort glas

De mensen van Steinfort Glas

STEINFORT GLAS

Onze mensen maken het verschil

Steinfort is een Fries bedrijf en dat zien we terug in onze mensen. Wij doen de dingen niet omdat het ons gezegd wordt, maar omdat we het zelf willen en erin geloven. Met deze nuchtere overtuiging maken we het verschil. Elke dag een beetje beter, voor elkaar en met elkaar.

Arjen Zondervan bij Steinfort
BEHIND THE SCENES

De mensen van Steinfort

Van Werktuigbouwkundige tot Grafisch Vormgever, allemaal dragen we ons steentje bij aan het succes van Steinfort. Benieuwd naar de ervaringen van onze mensen? Hieronder lees je hun verhaal.

Takeru Ui, Operator bij Steinfort Glas.

Takeru Ui

Operator

I am from Japan and work since 2022 at Steinfort. I never experienced a factory job before, thanks to my colleagues I have learned how to operate my machine.

My colleagues are always patient and helpful. That makes me eager to learn new things. In Japan, you usually only talk about work-related topics. At Steinfort people care about each other and talk about their personal life. In other words, being colleagues and friends at the same time. Regardless of job title, position, age, there is respect but everyone is super casual.

Haije Wierda, Proces Engineer

Haije Wierda

Proces Engineer

Haije werkt sinds 2020 bij Steinfort. In zijn rol als Proces Engineer is geen dag hetzelfde en die variatie bevalt hem heel goed. Steinfort is altijd in beweging.

“In een multidisciplinair team werken we projectmatig aan het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Van werktuigbouwkundige tot bedrijfskundige, alle vakgebieden komen samen. Met zo’n gemêleerd team van specialisten zijn we in staat om creatieve oplossingen aan te dragen. Samen kunnen we echt een verschil maken. Mijn functie is afwisselend en uitdagend. De ene dag sta ik tussen de machines en bestudeer ik prestaties. De andere dag focus ik mij op de techniek van het lamineren en denk ik na over het ontwerp. Iedereen mag meedenken over innovatie en goede ideeën krijgen een kans. Bij Steinfort is er oog voor de mens, je bent geen nummer. Ik pas goed bij deze informele bedrijfscultuur.”

Tsjitske van der Hem, Account Manager

Tsjitske van der Hem

Accountmanager

Tsjitske is bijna 25 jaar werkzaam voor Steinfort. In 1999 begonnen als vakantiekracht en inmiddels doorgegroeid naar Accountmanager. En de klanten kunnen geen dag meer zonder haar!

“Van het handmatig calculeren van orders naar een geautomatiseerd proces. Er is in de loop der jaren veel veranderd bij Steinfort. Door het elimineren van praktische handelingen, als faxen en archiveren, blijft er meer tijd over voor echt relatiebeheer. En daar doe ik het voor, het opbouwen van een goede klantrelatie! Bij Steinfort staan we nooit stil en door vernieuwing kunnen we vooruitkijken. Zo zijn we altijd op zoek naar nieuwe markten. Denk hierbij aan de markt voor solar- en dummypanelen. En met ons innovatieve en uitgebreide machinepark zijn we een veelzijdige speler. De sfeer binnen Steinfort omschrijf ik als open en transparant. Er is altijd een dialoog mogelijk. We zijn totaal geen hiërarchisch bedrijf. Ook wordt er waardering getoond en behalen we successen samen!”

Sietse Neef

Sietse Neef

Technische Dienst

In de 3 jaar dat Sietse voor Steinfort werkt heeft hij zich nog geen moment verveeld. Werken bij de Technische Dienst is afwisselend en uitdagend.

“Bij Steinfort krijgen we de ruimte om ons eigen projecten van A tot Z uit te voeren. Als alles perfect volgens planning loopt en grote uitdagingen worden opgelost, dan krijgen we daar energie van! Sommige machines voelen echt als eigen machines. Je kent ze door en door en weet precies hoe ze in elkaar steken. Uiteraard willen we minder correctief onderhoud en meer naar preventief onderhoud. Daarvoor hebben we periodiek Steinfort apk’s, want voorkomen is beter dan genezen. Deze aanpak past goed bij de Steinfort cultuur én bij ons team: vooruitstrevend, verantwoordelijk en met een gezonde dosis humor. Ons werk doet ertoe en dat merk je!”

Jorn Lampers

Jorn Lampers

Proces Engineer

In 2021 is Jorn bij Steinfort begonnen als Proces Engineer. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verbetering van nieuwe en bestaande bedrijfsprocessen.

“Eigen programma’s schrijven en tools ontwikkelen om mijn collega’s echt verder te helpen. Dat vind ik gaaf! Steinfort is niet typisch corporate. Er is veel vrijheid. Zo bepalen we grotendeels zelf aan welke projecten we werken en hoe we hier invulling aan geven. Samen met de andere Proces Engineers werken we continue aan het verder verbeteren van de processen, voor zowel het kantoor als voor de fabriek. We zijn een betrokken en ambitieus team waarin kennis delen centraal staat. Voor grote projecten werken we in teamverband. Leuk hoe we met een team van deskundigen the next step kunnen bereiken. En dat met flexibele werktijden.