dummypanelen logo

Esthetische oplossing voor
pv-panelen op daken en gevels

solarpanel2.960x0
Sterk, Strak, Duurzaam

Esthetische oplossing voor pv-panelen op daken en gevels

Met Dummy panelen kies je bij de installatie van pv-panelen naast duurzaam en rendement ook voor esthetiek. Een Dummy paneel is als het ware een look a like pv-paneel; een glasplaat die geen stroom levert. Met de passtukken zorg je voor een strakke gevel of een strak dakvlak zonder onderbrekingen.

De waarde van vastgoed stijgt als het zonne-energiesysteem fraaie inpast in het dak of de gevel. Dummy panelen zijn bij uitstek dé esthetische oplossing voor een strak eindresultaat.

esthetische duurzaamheid

Integratie in het legplan

Met de integratie van Dummy panelen in het pv-legplan voorzie je het hele dakvlak of de totale gevel van identiek ogende panelen. Daar waar je rendement kunt behalen met pv leg je pv-panelen. Op de delen van het dak of de gevel die minder of niet geschikt zijn om zonne-energie te produceren gebruik je Dummy panelen. Zo bouw je pv-daken en -gevels met doorlopend patroon in architectonische harmonie.

Met Dummy panelen

Levenslange garantie

Gegarandeerde kleurechtheid, identiek aan pv

Voor de productie van Dummy panelen wordt hetzelfde glassoort gebruikt als voor de productie van pv-panelen. De achterzijde van het glas wordt voorzien van een emaille laklaag in bijvoorbeeld een zwartblauwe tint die zo goed mogelijk matcht met de kleur van de pv-panelen. Dummy panelen zijn hierdoor nauwelijks van pv-panelen te onderscheiden. Door de kleurechtheid van de panelen vindt er géén degradatie van het complete product plaats. De kleurechtheid is levenslang gegarandeerd.

Dummypanelen dakkapel

Technische Specificaties

Extra sterkte

Door verlijming kunnen Dummy panelen aangebracht worden op een geschikte onderconstructie passend bij de pv-panelen. Voor extra sterkte of additionele veiligheid lamineren we de passtukken in de fabriek op een andere glas laag van bijvoorbeeld 4,5 of 6mm; hiervoor wordt PVB en/of EVA gebruikt. De foliesoort is afhankelijk van de toepassing en de wensen. Het lamineer eindproduct met PVB voldoet aan de norm NEN EN 14449/ ISO 125434.

extra sterkte dummypanelen

Dé esthetische oplossing
voor pv op dak en gevel

Dé esthetische oplossing voor pv op dak en gevel

De voordelen van Dummy panelen

  • Esthetische oplossing bij pv-panelen
  • Integratie in pv-legplan
  • Homogeen dakvlak of gevel
  • Glas identiek aan pv-panelen
  • Af fabriek voorzien van gaten en sparingen
  • Levenslange kleurechtheid gegarandeerd
  • Degradatie niet van toepassing
  • 100% recyclebaar

Contact