dummypanelen logo

Esthetische oplossing voor
pv-panelen op daken en gevels

solarpanel2.960x0
Sterk, Strak, Duurzaam

Dummy panelen: dé esthetische oplossing bij pv-panelen op daken en gevels

Combineer Dummy panelen met pv-panelen en kies voor duurzaam, rendement én esthetiek. Het Dummypaneel is als een look a like pv-paneel; een glasplaat die géén stroom levert. Met Dummy paneel passtukken realiseer je een esthetisch(e) gevel of dakvlak zonder onderbrekingen. 

De waarde van vastgoed stijgt als het zonne-energiesysteem fraai inpast in het dak of de gevel. De pv paspanelen zijn bij uitstek dé esthetische oplossing voor een strak eindresultaat.

Bestel een dummy paneel op maat of vraag een offerte aan.

esthetische duurzaamheid

Integratie in het legplan

Integreer de Dummy panelen in je pv-legplan, gebruik dezelfde montagematerialen als voor pv-panelen en realiseer een strak eindresultaat voor je dakvlak of gevel. Door gelijk ogende panelen te gebruiken creëer je één geheel. Daar waar je rendement kunt behalen met pv, leg je pv-panelen. Op delen die minder of niet geschikt zijn om zonne-energie te produceren gebruik je Dummy panelen. Zo bouw je pv-daken en -gevels met doorlopend patroon in architectonische harmonie.

Met Dummy panelen

LEVENSLANGE GARANTIE

Gegarandeerde kleurechtheid, identiek aan pv

Voor de productie van Dummy panelen wordt dezelfde glassoort gebruikt als voor de pv-panelen. De achterzijde van het glas wordt voorzien van een emaille laklaag in bijvoorbeeld een zwarte tint die zo goed mogelijk matcht met de kleur van de pv-panelen. Dummy panelen sluiten hierdoor zo goed mogelijk aan bij de pv-panelen. Door de kleurvastheid van de panelen vindt er géén degradatie van het complete product plaats. De kleurvastheid is levenslang gegarandeerd.

dummy paneel op dak

Technische Specificaties

Extra sterkte

Door verlijming kunnen Dummy panelen aangebracht worden op een geschikte onderconstructie passend bij de pv-panelen. Voor extra sterkte of additionele veiligheid lamineren we de passtukken in de fabriek op een andere glas laag van bijvoorbeeld 4,5 of 6mm; hiervoor wordt PVB en/of EVA gebruikt. De foliesoort is afhankelijk van de toepassing en de wensen. Het lamineer eindproduct met PVB voldoet aan de norm NEN EN 14449/ ISO 125434.

extra sterkte dummypanelen

Dé esthetische oplossing voor pv op dak en gevel

Dé esthetische oplossing voor pv op dak en gevel

De voordelen van Dummy panelen

  • Esthetische oplossing bij pv-panelen
  • Integratie in pv-legplan
  • Homogeen dakvlak of gevel
  • Glas identiek aan pv-panelen
  • Af fabriek voorzien van gaten en sparingen
  • Levenslange kleurechtheid gegarandeerd
  • Degradatie niet van toepassing
  • 100% recyclebaar

Contact