Project uitgelicht: het grootste printproject van Nederland!

[hr color=”light-gray” width=”600″ border_width=”1″ ]

Kort na de zomervakantie start Steinfort Glas met het grootste printproject van Nederland. In Vlaardingen zullen 2 flatgebouwen een geheel nieuwe uitstraling krijgen. Maar liefst 3,5 kilometer betonnen balustrade zal worden vervangen door een aluminium balustrade met keramisch geprint glas. Enorme prints zullen de gevels gaan opsieren. Dit doen wij in opdracht van Woningstichting Samenwerking Vlaardingen. Steinfort heeft een unieke rol in dit spraakmakende glasproject. 

“Voor ons is dit een prachtig project”, geeft Herman Bloemers, directeur bij Steinfort Glas, vol trots aan. De diversiteit op het gebied van glas, maar ook onze vernieuwde rol binnen het project past ons goed. Op het glas van de balustrade gaan we enorme digitale keramische prints (ontwerp van ir. Jeroen Hoorn) aanbrengen. Wij zijn in Nederland de enige vlakglasbewerker die een DIP Glasjet printer bezit, waarmee dergelijke keramische prints kunnen worden gemaakt. Verder zullen we de randen voorzien van gezeefdrukt glas, waardoor een soort glazen passe-partout ontstaat.”

Steinfort Glas als aannemer

De rol als aannemer binnen een project is nieuw voor Steinfort Glas. “Door omstandigheden kwam deze rol op ons pad”, vertelt Herman Bloemers. “In een project dat voor 95% uit glas bestaat kan dit ook heel goed. Wel kent het project een bijzonder korte doorlooptijd. Dat vergt een goede voorbereiding en afstemming met o.a. de gemeente, maar zeker ook met de bewoners. Per verdieping zijn we gemiddeld zo’n 3 dagen bezig. Eind november zal, bij goed weer, het project worden opgeleverd. Ja, Vlaardingen zal er dan nóg mooier uitzien!”

Impressie renovatie flat Abel Tasmanlaan Vlaardingen