Gehard Gelaagd Glas

Gehard Gelaagd Glas

Steinfort produceert een breed programma aan gelamineerde glasproducten. Van 2-lagen gehard gelaagd glas tot wel 5 lagen dik beloopbaar glas. Maar ook samenstellingen met metaal of textiel tussen de glasplaten gelamineerd. Met PVB, EVA en gekleurde folies. 

Veiligheidsglas
Veilig, kwalitatief, innovatief

Veiligheidsglas

Gehard gelaagd glas bestaat uit 2 of meer lagen gehard glas die zijn verbonden met een folie. Dit soort glas wordt meestal toegepast in situaties die bijzondere eisen stellen aan de veiligheid. Denk aan balustrades of andere situaties waar sprake is van doorval gevaar. Omdat Steinfort gebruik maakt van een vacuüm lamineerproces heeft ons gelaagde glas weinig restspanning waardoor de kans op delamineren minimaal is, ook in buitensituaties. Ook leidt dit proces tot hoge maatvastheid (ook bij gaten) en een superieure randafwerking. Het met PVB gelamineerde glas voldoet aan de normen NEN EN 14449 / ISO 12543-4.

Lamineren zonder beperkingen

Ongekende mogelijkheden en variaties

Met het vacuümproces is het mogelijk vrijwel alle soorten folies toe te passen. Wij lamineren met PVB en EVA, maar kunnen ook het oneindige kleurenpallet van Vanceva en de sterke DG41 en Sentry folies verwerken. En uiteraard folies met geluidwerende eigenschappen. Dat kan in allerlei maten en vormen met korte levertijden.

Omdat Steinfort beschikt over alle technieken om glas te bedrukken kunnen in gelaagd glas verschillende decoratieve technieken worden gecombineerd. Zo kan bijvoorbeeld een geprinte ruit worden gecombineerd met een tussenmateriaal of een tweede spiegelende ruit.

Ongekende mogelijkheden en variaties

Lamineren in het kort

Technische hoogstandjes
Veilig, kwalitatief, innovatief

Technische hoogstandjes

Steinfort heeft jarenlange ervaring met bijzondere samenstellingen. Zo is zijn er scheidingswanden gemaakt met daarin textiel, getrokken metaal of raffia verwerkt. Vijflaags beloopbare vloeren, eventueel met print soms zelfs in samenwerking met een partner samengesteld tot een brandwerende vloer. Of de combinatie van een ontspiegelde ruit met gekleurde folies en een spiegelende bedrukte achterruit, waarmee een uniek effect kon worden bereikt. 

Zij gingen je voor

Projectvoorbeelden

Meer weten over het rollercoaten van glas?