Glas bewerken

Lamineren

Voor steeds meer toepassingen wordt gehard gelaagd glas (veiligheidsglas) voorgeschreven in verband met de veiligheid. (Gehard) gelaagd glas wordt veelal toegepast -en verplicht gesteld- op alle plaatsen waar de kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen. Gelaagd glas wordt opgebouwd uit twee of meer lagen glas, die met elkaar zijn verbonden door tussenlaag van kunststof / folie. Bij breuk van het glas, blijven de glasdeeltjes kleven aan de kunststof folie. Gehard gelaagd glas kan toegepast worden in combinatie met gaten en sparingen. Hiermee wordt de sterkte van gehard glas met de eigenschappen van gelaagd glas gecombineerd. Het is inmiddels een product dat in steeds grotere mate een standaard product geworden is, waarbij kwaliteit en snelle levertijden gewenst zijn. Steinfort Glas kan hier met een eigen lamineerlijn goed in voorzien.

Standaard toepassingen
Steinfort Glas gebruikt TPU, EVA en PVB-folies. De soort folie is afhankelijk van de toepassing. Het eindproduct van het lamineren met PVB voldoet aan de norm NEN EN 14449 / ISO 12543-4.

Kleurrijk
Naast de standaard (transparante) folies kunnen wij ook lamineren met gekleurde folies. Met de decoratieve producten van Vanceva®* kan design met veiligheid gecombineerd worden! Er zijn veel creatieve toepassingen denkbaar in combinatie met ongeëvenaarde prestaties. Dankzij het uitgebreide kleurenpalet is Vanceva® geschikt voor alle toepassingen waarbij om esthetische redenen een speciale doorzichtige, doorschijnende of opake kleur gewenst is. Door het combineren van deze kleuren in maximum vier lagen, kunnen meer dan 1000 verschillende kleuren worden samengesteld. Voor hele helder witte – en diepzwarte toepassingen biedt Vanceva ook mogelijkheden. Kleuren als Polar White en Absolute Black behoren ook tot het assortiment. Met dit kleurrijke gelaagde glas kunnen gevels, balkons, ramen en vele andere (exterieur)toepassingen worden gerealiseerd.

Extra sterk
Met de speciale folies van SentryGlas® kan een niet eerder geëvenaarde sterkte in een dunnere glasopbouw gerealiseerd worden. De inoplaste laag tussen het glas is dermate sterk dat het glas bij breuk aan de folies blijft hangen, ook bij breuk van beide glaspanelen! De samenstelling met SentryGlas® zorgt ervoor dat het paneel 5 keer sterker en 100 keer stugger is dan normaal gelaagd glas. Voordelen zijn dat er met dunnere glassoorten gewerkt kan worden, waardoor het gewicht lager is en de montage van grotere glaspanelen vereenvoudigt. SentryGlas® is zeer helder en is ook permanent transparanter dan andere folies. Gelaagd glas met SentryGlas® kan als onderdeel van een bouwkundige constructie toegepast worden. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vloeren, trappen, balustrades en dakconstructies.

Creatieve toepassingen
Lamineren met PVB, EVA en TPU biedt vele mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om glas met decoratieve materialen zoals HPL of keramisch materiaal te lamineren. Ook is het uitermate geschikt om zachte of kwetsbare materialen te lamineren met glas, zodat het structureel toegepast kan worden. Daarnaast kunnen er ook materialen tussen twee glaspanelen gelamineerd worden. Bijvoorbeeld lappen stof of stukken riet, maar ook een foto of poster kan vereeuwigd worden tussen het glas. Er zijn oneindig veel creatieve toepassingen denkbaar voor de meubelindustrie, interieurbouw en vele andere branches.

Gelamineerd glas kan tevens een deel zijn van een samengestelde ISO-ruit.

klant worden? spreek met een medewerker.

GERELATEERDE ARTIKELEN

technieken

Gerelateerde artikelen