Glas bewerken

Printen

Glas biedt veel mogelijkheden voor architecten, zowel esthetisch gezien als voor functionele toepassingen. Het kan vele vormen aannemen, meerdere functies vervullen en is erg sterk en veelzijdig.

Over de hele wereld neemt het gebruik van glas voor externe en interne toepassingen steeds meer toe. Architecten en ontwerpers dingen in projecten steeds meer aan op niet-traditionele toepassingen van glas.

Momenteel versterken geprinte patronen de uitstraling van gevels, digitale ontwerpprocessen maken keukens en douchecabines uniek en de moderne wanddecoratietoepassingen in felle kleuren vormen krachtige statements in het interieur.

KristalPrint
Steinfort Glas breidt de mogelijkheden voor ontwerpers en architecten nog verder uit met de in gebruikname van de GlassJet, de eerste industriële printer die rechtstreeks op het glas print. Het is een dieplader die geschikt is voor elke glastoepassing: interieur, exterieur, automobiel, toestellen, meubilair en andere toepassingen verstrekt door creativiteit op glas.

Er worden speciale inkten gebruikt voor duurzaam printen op glas. Deze inkten bevatten microdeeltjes van glas. De afbeelding wordt gefixeerd door het glas op hoge temperatuur te brengen in een hardingsoven. Doordat de inkt met dermate hoge temperaturen in aanraking komt smelten de micro glasdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat de inktpigmenten in het glasoppervlak gefixeerd worden. De print is hierna krasvast en UV-bestendig.

Digitaal, keramisch geprint glas geeft de artistieke vrijheid voor het creëren van prachtige ontwerpen, van eenvoudig tot zeer ingewikkeld.

Het is uitermate geschikt voor:

  1. Interieur en exterieur
  2. Grote projecten met gevarieerde ontwerpen
  3. Uitgebreid kleurenpalet
  4. Doorlopende afbeeldingen over meerdere glaspanelen
  5. Projecten met veel details
  6. Volvlak en rasterpatronen

klant worden? spreek met een medewerker.

GERELATEERDE ARTIKELEN

technieken

Gerelateerde artikelen