Glas bewerken

Snijden

Hoewel we bij Steinfort Glas nog altijd over een afdeling handmatig snijden beschikken (voor kleine orders), is het meeste snijwerk volledig geautomatiseerd. We maken onder meer gebruik van een projectmatige en seriematige snijlijn. Een snijlijn bestaat uit een opname-installatie, een computergestuurde snijmachine en een breektafel.

Projectmatig
Onze CNC snijlijn projectmatig is afgestemd op kleine aantallen in alle glaskwaliteiten tot 24 mm dikte. De snijrobot leest zijn opdrachten van diskette. Snijdt rechte ruiten, maar ook geometrische vormen. Werkt uiterst nauwkeurig, met een snelheid van 130 meter per minuut.

Seriematig
Onze CNC snijlijn seriematig, met zijn dagcapaciteit van 2000 vierkante meter floatglas (bij een dikte van 4 mm), is bij uitstek geschikt voor grote aantallen. Steinfort was met deze machinestraat de eerste glasfabriek in Nederland die een volautomatische snijlijn installeerde!

Zagen
Voor het op maat maken van gelaagd glas, beschikken we over een speciale zaagmachine. Deze is uitgerust met een gediamanteerd zaagblad.

klant worden? spreek met een medewerker.

GERELATEERDE ARTIKELEN

technieken

Gerelateerde artikelen