glazzpanelen

Materiaal & Realisatie

snel en effectief

Materiaal & Realisatie

Werken met prefab wandpanelen en een prefab gietvloer heeft talloze voordelen. In de veelal kleine ruimtes zijn minder disciplines benodigd en daarmee dus minder vaklieden. Je staat elkaar niet meer in de weg en wachten behoort tot de verleden tijd. De sloper, installateur, stukadoor, schilder en tegelzetter vervang je door twee van je eigen vaklieden. Zij realiseren de assemblage samen zonder specifieke vakkennis. Het assemblagepakket is gemakkelijk in de ruimte te brengen zonder dat er gesloopt hoeft te worden.

snel en effectief

Plug and Play

GLAZZpanelen worden volledig op maat gemaakt en af-fabriek voorzien van sparingen. De GLAZZpanelen zijn eenvoudig aan te brengen door twee werklieden, specifieke vakkennis is niet vereist. Doordat E&W installaties volledig prefab kunnen worden meegeleverd bespaar je op de inzet van een loodgieter en elektricien. Omdat je geen schilder, stukadoor en tegelzetter meer nog hebt schrap je droogtijden uit je proces.

Mindervalide voorzieningen

MIVA voorzieningen zijn goed te combineren met de panelen. Zelfs een in hoogte verstelbare wc is mogelijk. Indien gewenst worden tijdens de engineering sparingen meegenomen voor bijvoorbeeld een douchestoel of toiletbeugel. Ook achteraf montage is mogelijk; de panelen worden dan uitgewisseld en voorzien van boorgaten voor montage aan de bouwkundige achterwand.

Kleurstalen uitgesneden
Kleurstalen uitgesneden gedraaid
Veilig, flexibel, uniek

Veiligheid, design en personalisatie met prefab wandpanelen

De wandpanelen zijn gemaakt van 6 mm gehard veiligheidsglas volgens NEN 12150. Dit wordt ook gebruikt in openbare gebouwen met veel bezoekers zoals scholen, winkels, ziekenhuizen en vliegvelden. De panelen zijn bewezen molest Proof en significant beter bestand tegen vandalisme en schades dan traditioneel tegelwerk.

De panelen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren.  Van rustig en sereen tot fellere varianten. Ook kun je kiezen voor een print, een combinatie van kleuren of een combinatie van kleur en print. Een glanzende of matte afwerking geeft nog eens extra effect. Ook als je in serie werkt kunnen bewoners een eigen kleur(combinatie) kiezen. De panelen worden namelijk per woning op maar en kleur gerealiseerd.

Bevestiging wandpanelen

Bij renovatie worden GLAZZpanelen geplaatst op schotels. Deze Pluggy’s worden bevestigd aan de bouwkundige wand. Ze zijn niet afhankelijk van loszittende tegels of andere wandbekleding zoals bijvoorbeeld Giboblokken. Als er asbesthoudend plaatmateriaal of asbesthoudende lijm is gebruikt dan zijn er ook andere bevestigingsmethoden mogelijk. Saneren is niet noodzakelijk. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een alternatief ophangsysteem en bewoners kunnen niet in de panelen boren. Bij prefab bouw worden de panelen direct op het metal stud of de houtskeletbouw gelijmd.

Veiligheid, gemak, keuze

Prefab Sika gietvloer

De prefab Sika gietvloer heeft een antislipwaarde van R12 volgens DIN511130. Af-fabriek is deze voorzien van afschot en een voorgemonteerde afvoer. Als het niet mogelijk is om een vloer uit één stuk te gebruiken wordt deze met een deelnaad in het werk gekoppeld en afgewerkt met twee componenten sealer. Voor de vloer zijn meerderen kleuropties. 

Materiaal & realisatie in het kort

De prefab gietvloer is de mal voor
metal stud of houtskeletbouw

De prefab gietvloer is de mal voor metal stud of houtskeletbouw​