Wie vooruit wil moet dingen
doen die een ander niet doet

Wie vooruit wil moet dingen doen die een ander niet doet

Deze visie van de grondlegger van ons bedrijf, Pieter Steinfort, is nog steeds actueel. En dat niet alleen in producten en machines, maar ook in logistiek en manieren van samenwerken.

Steinfort glas

Vernieuwende producten

We zoeken altijd nieuwe grenzen op voor de toepassing van glas, vaak in combinatie met onze kennis van keramiek en lamineren. De gevelpanelen op deze foto van een museum in Washington State bestaan uit een combinatie van ontspiegelde en reflecterende geharde glassoorten met een keramische bedrukking en een aantal gekleurde lamineerfolies. Dit gaf precies het effect dat de architect voor ogen had. Door met elkaar in gesprek te gaan en de eigenschappen van verschillende proefmonster te combineren werd dit uniek effect bereikt. Meer vernieuwende producten?

Vernieuwende producten
Vernieuwing in orderverwerking en logistiek uitgesneden
vernieuwing en innovatie

Vernieuwing in orderverwerking en logistiek

Steinfort heeft een aantal tools ontwikkeld om de werkvoorbereiding voor het aankopen van glas enorm te vereenvoudigen en fouten te voorkomen. Zo is er maatwerk productconfiguratie software beschikbaar waarmee het inmeten en uitwerken van een glaspakket kinderspel wordt. De order wordt vervolgens automatisch in ons ERP systeem geladen. Dit bespaart bij onze afnemers veel tijd, fouten worden vermeden en de levertijd kan worden verkort. Helemaal omdat de meeste machines in de fabriek ook weer rechtstreek worden aangestuurd vanuit dit ERP pakket. Met een groeiend aantal vaste afnemers zijn er zelfs rechtstreekse koppelingen met hun systemen, zodat een order binnen enkele uren de productie in kan gaan.

Steinfort Glas 2022 Deel 2 High Res 0048

Vernieuwende mensen

De mensen van Steinfort weten dat stilstand achteruitgang is. Een groot team van process engineers is fulltime bezig met voortdurende verbetering van processen en systemen. En het ontwikkelen van nieuwe technieken en toepassingen. 

Altijd in samenwerking met hun collega’s door het hele bedrijf heen. En samen met klanten en leveranciers. Zo is een cultuur ontstaan waarbij het bedrijf altijd in beweging is. Iedereen weet dat het werk en de producten morgen weer anders zijn. En dat ook moeten zijn. Om zo in de toekomst de gebruikers van onze producten goed te blijven bedienen.

Vernieuwende productconcepten hero
vernieuwing en innovatie

Vernieuwende productconcepten

Bij Steinfort weten we dat glas een prachtig materiaal is met geweldige eigenschappen. Het is sterk en heeft een lange levensduur. Bestand tegen weer en wind en gemakkelijk schoon te maken. Het is vele maten en vormen toe te passen. Het is transparant, maar met keramische bedrukking kun je er kleur aan geven of het van afbeeldingen voorzien. Dat maakt glas het ultieme plaatmateriaal.

Deze eigenschappen hebben we o.a. verwerkt in het concept van Glazzpanelen. Geëmailleerd glas op maat dat op een slimme manier kan worden gebruikt als wandbekleding voor badkamer, toilet en keuken. In nieuwbouw of renovatie.

Steinfort glas

Vernieuwende productieprocessen

Steinfort is altijd op zoek naar de beste en meest duurzame technieken om glas te bewerken. Investeringen die nieuwe mogelijkheden bieden. Zo beschikken we over de meest geavanceerde hardingsoven van Glaston. Deze oven is uitgerust met technieken om het glas tijdens het hardingsproces volledig vlak te houden, waarmee de gebruikelijke vertekeningen in gehard glas vrijwel helemaal worden voorkomen.

Tevens kunnen de meest geavanceerde coatings op glas met deze oven worden gehard, zelfs in combinatie met bedrukkingen. Daarmee is Steinfort koploper op het gebied van harden. En dat ook nog eens met het hoogste energie efficiency.

Vernieuwende productieprocessen