Een zonnepaneel hoeft
niet zwart te zijn

Een zonnepaneel hoeft niet zwart te zijn

Zonnepanelen gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Maar standaard zonnepanelen zijn niet altijd de mooiste oplossing. Steinfort ondersteunt de alternatieven, of het nu gaat om toepassing van kleur of afwijkende maten. Ook in enkele stuks.

Kuijpers Solar
© Kameleon Solar
Sterk, Strak, Duurzaam

Zonnepanelen met kleur of design

Zonnepanelen in gevels kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het klimaat neutraal maken van (hoge) gebouwen. Met een translucente of gedeeltelijke bedrukking door middel van print op de voorzijde van het paneel gaat het op in het ontwerp van het gebouw of object. Met slechts een minimale reductie van de opbrengst. Hiermee worden de toepassingsmogelijkheden voor zonnepanelen aan gebouwen en in de openbare ruimte enorm vergroot.

Steinfort in het kort

Kleurechtheid gegarandeerd

Het juiste glas precies op maat

Steinfort heeft meerdere extra heldere glassoorten op voorraad die kunnen worden toegepast. Het machinepark maakt het mogelijk iedere vorm en maat glas te produceren met hoge nauwkeurigheid. Ons hardglas is uitzonderlijk vlak waardoor het met de minimale hoeveelheid folie te lamineren is. Tevens beschikt het bedrijf over meerdere druktechnieken waarmee voor vrijwel ieder project een passende oplossing kan worden bevonden. Daarmee kan voor vrijwel ieder gekleurd solar project het juiste glas worden geleverd. Voor grote projecten, maar ook voor kleine unieke toepassingen.

Zon op Dijken Solar
© Kameleon Solar
Samen beter

Partnerschap in ontwikkeling

Wij ontwikkelen graag samen met onze partners. We kunnen vaak binnen enkele dagen monsters produceren zodat een ontwikkeltraject snel door kan lopen. We investeren in expertise. Zo hebben we bijvoorbeeld een speciale donkere ruimte om zeer precieze metingen te doen aan de kleur en dichtheid van bedrukkingen. Tegelijkertijd zijn we integer. Onze eigen kennis delen we graag, de kennis van onze partners blijft van onze partners.

Meer weten over Steinfort en zonnepanelen? Neem contact op!

Zij gingen je voor

Projectvoorbeelden