Steinfort glas

De mensen van Steinfort Glas

Onze mensen maken het verschil

Steinfort is een Fries bedrijf en dat zien we terug in onze mensen. Wij doen de dingen niet omdat het ons gezegd wordt, maar omdat we het zelf willen en erin geloven. Met deze nuchtere overtuiging maken we het verschil. Elke dag een beetje beter, voor elkaar en met elkaar.

Arjen Zondervan bij Steinfort

Om met plezier bij Steinfort te kunnen werken moet je beschikken over een behoorlijke portie zelfstandigheid. En niet bang zijn initiatief te nemen. Dat geldt niet alleen voor leidinggevenden, maar voor iedereen in het bedrijf. Wij werken niet met formele functieomschrijvingen, maar iedereen weet wat we willen bereiken en handelt daarnaar. En we spreken elkaar direct aan op zaken die niet lekker lopen of beter kunnen. Dus geen maanden wachten op een functioneringsgesprek, maar direct met elkaar in overleg en zorgen dat we weer verder kunnen. 

Behind the scenes

Van Werktuigbouwkundige tot Grafisch Vormgever, allemaal dragen we ons steentje bij aan het succes van Steinfort. Benieuwd naar de ervaringen van onze mensen? Hieronder lees je hun verhaal.

Takeru Ui, Operator bij Steinfort Glas.

Takeru Ui

Operator

I am from Japan and work since 2022 at Steinfort. I never experienced a factory job before, thanks to my colleagues I have learned how to operate my machine.

My colleagues are always patient and helpful. That makes me eager to learn new things. In Japan, you usually only talk about work-related topics. At Steinfort people care about each other and talk about their personal life. In other words, being colleagues and friends at the same time. Regardless of job title, position, age, there is respect but everyone is super casual.

Tsjitske van der Hem, Account Manager

Tsjitske van der Hem

Accountmanager

Tsjitske is bijna 25 jaar werkzaam voor Steinfort. In 1999 begonnen als vakantiekracht en inmiddels doorgegroeid naar Accountmanager. En de klanten kunnen geen dag meer zonder haar!

“Van het handmatig calculeren van orders naar een geautomatiseerd proces. Er is in de loop der jaren veel veranderd bij Steinfort. Door het elimineren van praktische handelingen, als faxen en archiveren, blijft er meer tijd over voor echt relatiebeheer. En daar doe ik het voor, het opbouwen van een goede klantrelatie! Bij Steinfort staan we nooit stil en door vernieuwing kunnen we vooruitkijken. Zo zijn we altijd op zoek naar nieuwe markten. Denk hierbij aan de markt voor solar- en dummypanelen. En met ons innovatieve en uitgebreide machinepark zijn we een veelzijdige speler. De sfeer binnen Steinfort omschrijf ik als open en transparant. Er is altijd een dialoog mogelijk. We zijn totaal geen hiërarchisch bedrijf. Ook wordt er waardering getoond en behalen we successen samen!”

Sietse Neef

Sietse Neef

Technische Dienst

In de 3 jaar dat Sietse voor Steinfort werkt heeft hij zich nog geen moment verveeld. Werken bij de Technische Dienst is afwisselend en uitdagend.

“Bij Steinfort krijgen we de ruimte om ons eigen projecten van A tot Z uit te voeren. Als alles perfect volgens planning loopt en grote uitdagingen worden opgelost, dan krijgen we daar energie van! Sommige machines voelen echt als eigen machines. Je kent ze door en door en weet precies hoe ze in elkaar steken. Uiteraard willen we minder correctief onderhoud en meer naar preventief onderhoud. Daarvoor hebben we periodiek Steinfort apk’s, want voorkomen is beter dan genezen. Deze aanpak past goed bij de Steinfort cultuur én bij ons team: vooruitstrevend, verantwoordelijk en met een gezonde dosis humor. Ons werk doet ertoe en dat merk je!”

Werken bij Steinfort

We zijn altijd blij als we nieuwe collega’s kunnen verwelkomen. Maar ook als iemand die een tijd met plezier bij ons heeft gewerkt weer een nieuwe uitdaging elders heeft gevonden. Want wij vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk. En soms betekent dat een volgende stap. Net zoals voor jou Steinfort een volgende stap kan betekenen vanuit je huidige studie of baan. Ontdek werken bij Steinfort en bekijk onze vacatures. 

Stage en afstuderen

Binnen Steinfort zijn er vaak interessante opdrachten voor studenten die een stage of afstudeeropdracht zoeken. Voor technische richtingen en ICT hebben we vrijwel altijd wel plek, maar ook voor andere studierichtingen, zoals marketing, logistiek of finance. Kun je goed zelfstandig werken en wil je een concreet resultaat behalen? Neem dan contact met ons op. 

Open Sollicitatie

Denk je dat Steinfort het juiste bedrijf is voor de volgende stap in je loopbaan, maar zie je geen passende vacature? Dan komen we graag met je in contact. Daarbij zijn we vooral geïnteresseerd in wat je concreet hebt bereikt in vorige banen of stages. Maar nog belangrijker wat zijn je ambities? Ook willen we graag weten wat je zoekt in je werk. Wat vind jij belangrijk en wat heb je nodig om volledig tot je recht te komen?